Avioane militare israeliene au efectuat, miercuri dupa-amiaza, raiduri in Siria si Liban, provocand moartea a cel putin cinci persoane, afirma surse citate de site-ul israelian Ynetnews citat de Mediafax.

In Siria, avioanele israeliene au atacat un vehicul, in zona satului Hader, situat la periferia orasului Quneitra. Regimul de la Damasc a confirmat raidurile aeriene, acuzand Israelul ca sustine "organizatii teroriste", o referire la fortele armate ale opozitiei siriene.

Potrivit organizatiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cinci persoane au murit in bombardamente, doi membri ai miscarii siite Hezbollah, un aliat al Damascului, si trei militanti care sustin regimul sirian. Hezbollah a trimis combatanti in Siria pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad in razboiul civil.

Conform postului tv Al-Manar, apartinand miscarii Hezbollah, raidurile aeriene israeliene au fost efectuate cu drone.

Intr-un atac separat, aviatia militara israeliana a vizat pozitii ale Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) pe teritoriul Libanului, la frontiera cu Siria, in zona Podisului Golan. Bombardamentul s-a soldat cu sase raniti.

Guvernul Israelului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatiile despre raidurile aeriene.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.