Doi procurori ucraineni de rang inalt au fost retinuti luni sub suspiciunea de coruptie, si o cantitate mare de diamanate, 400.000 de dolari in numerar si o arma de foc Kalashnikov au fost descoperite in timpul perchezitiilor domiciliare, a anuntat serviciul de securitate ucrainean SBU, potrivit Reuters.

Seful adjunct al departamentului de anchete din cadrul Procuraturii Generale si procurorul adjunct pentru regiunea Kiev sunt acuzati ca au cerut mite de la o companie de nisip dupa ce i-au sechestrat echipamentul.

Guvernul se straduieste sa arate ca face tot ceea ce este necesar pentru a aplica reforme dureroase si pentru a elimina coruptia adanc inradacinata.

In schimb, Occidentul a promis miliarde in ajutor financiar pentru a ajuta economia aproape in stare de faliment sa se recupereze

Intr-o fotografie facuta publica de serviciul de securitate se pot vedea ofiteri SBU in uniforma de camuflaj si cagule negre intrand intr-un seif in timpul raidurilor, altele arata sute de bancnote de 100 dolari intinse pe podea dupa cautari, alaturi de bijuterii din aur, perle si cutii de gloante.

SBU a precizat ca agentii sau au gasit 400.000 dolari in numerar, o cantitate semnificativa de bijuterii, 65 de diamante si un Kalashnikov.

"Prin intermediari, procurorii au cerut si au primit 150.000 dolari in hryvnia pentru 'ajutorul' lor in returnarea echipamentului (pentru compania de nisip)" arata SBU.

"Trebuie sa continuam eforturile decisive pentru eradicarea coruptiei la cel mai inalt nivel de guvernare", le-a spus presedintele Petro Porosenko sefilor de securitate dupa i-au retinut pe procurori, informeaza serviciul sau de presa.