Coreea de Nord a acuzat vineri Statele Unite ca folosesc antrax contra Coreei de Nord si a cerut Organizatiei Natiunilor Unite sa ancheteze "programele de arme biologice" ale Washingtonului, dupa ce un esantion de antrax activ a fost trimis unei baze americane din Coreea de Sud, transmit Reuters si DPA, citate de Agerpres.

Esantioane de antrax activ au fost trimise "in mod neglijent" catre Australia, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud si spre laboratoare din 19 state americane si Washington, a anuntat recent Pentagonul.

"Statele Unite nu doar poseda arme mortale de distrugere in masa, dar ele si incearca sa le foloseasca in actuala disputa contra noastra", a mentionat ambasadorul nord-coreean la ONU, Ja Song Nam, intr-o scrisoare adresata secretarului general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon.

Coreea de Nord "cere ferm Consiliului de Securitate al ONU sa trateze problema transporturilor de antrax activ pentru a investiga programele de arme biologice ale SUA", se arata in scrisoarea respectiva.

Jeff Rathke, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, a confirmat ca Washingtonul a vazut respectiva scrisoare, adaugand: "Acuzatiile sunt ridicole. Ele nu merita un raspuns".