Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a criticat luni "absurditatea" indignarii Uniunii Europene dupa ce Moscova a anuntat o lista cu 89 de personalitati europene care au interdictia de a intra in Rusia, scrie AFP.

"Ma simt chiar jenat sa explic absurditatea (...) unei astfel de logici", a declarat seful diplomatiei ruse, intr-o conferinta de presa.

Lavrov crede ca masurile decretate de Moscova sunt "proportionale si chiar mai usoare in raport cu sanctiunile unilaterale ale UE". "Aceste sanctiuni vizeaza personalitati care au sustinut activ o lovitura de stat, in urma careia rusii si ucrainenii au suferit persecutii si discriminari", a sustinut el.

Uniunea Europeana si mai multe tari membre precum Germania, Belgia, Olanda si Marea Britanie au criticat aspru aceasta lista, anuntata ca riposta la sanctiunile si masurile similare ale UE.

In total, 89 de nume, printre care fosti sefi de guvern, inalti responsabili din aparare si parlamentari, critici ai politicilor rusesti, figureaza pe aceasta lista pe care Moscova a transmis-o vineri ambasadelor.