Franta ar prefera ca Ucraina sa ramana in afara Aliantei Nord-Atlantice, afirma eurodeputatul francez Aymeric Chauprade, membru al partidului de extrema-dreapta Frontul National, potrivit agentiei ruse Sputnik.

"Pozitia Frantei este foarte clara¬ nu vrem ca Ucraina sa devina membra NATO", a declarat Aymeric Chauprade, citeaza Mediafax.

Potrivit eurodeputatului, partidul francez Frontul National intelege importanta mentinerii de catre Franta a unei relatii bune cu Rusia.

Presedintele Francois Hollande declara in februarie ca pentru Franta este "indezirabil" ca Ucraina sa devina membra NATO. Rusia, care se opune vehement admiterii Ucrainei in Alianta Nord-Atlantica, a salutat aceasta pozitie, catalogand-o "absolut practica".

Parlamentul Ucrainei s-a pronuntat in decembrie 2014 in favoarea renuntarii la statutul de neutralitate, deschizand calea integrarii in NATO. Presedintele Petro Porosenko, aflat miercuri in vizita la Paris, declara in urma cu cateva luni ca aderarea la NATO va fi decisa printr-un referendum organizat in urmatorii sase ani.