Barack Obama a declarat intr-o conferinta de presa dupa intalnirea istorica cu Raul Castro, in Panama, sambata, cu o zi inainte de asteptata candidatura la presedintie a lui Hillary Clinton, ca fosta sa contracandidata democrata din 2008 "ar fi un presedinte excelent", relateaza The Guardian, citat de Mediafax.

Barack Obama, la Casa AlbaFoto: Captura Youtube.com

Fostul secretar de Stat american urmeaza sa-si anunte candidatura la investirea democrata pentru functia de presedinta a Statelor Unite duminica, a anuntat cotidianul britanic in cursul saptamanii.

Obama a facut aceasta declaratie la Ciudad de Panama, in urma unei intalniri istorice cu presedintele cubanez Raul Castro, in timpul Summitului Americilor si inaintea unei intalniri delicate cu presedintele venezuelean Nicolas Maduro.

Presedintele a spus ca Hillary Clinton - o fosta prima Doamna, apoi senator din New York si secretar de Stat in primul sau mandat - "a fost o candidata formidabila in 2008, a fost o sustinatoare nemaipomenita a primei mele alegeri, a fost un secretar de Stat exceptional si este prietena mea".

"Eu cred ca ar fi o presedinta excelenta", a subliniat Obama.

El a fost destul de prudent in declaratii, avand grija sa nu-i fure startul. Insa, intr-o conferinta de presa lunga, in care jurnalistii americani l-au intrebat despre acordul in dosarul nuclear cu Iranul, Clinton si intalnirea cu Raul Castro, presedintee a declarat ca "un lucru pot sa spun, si anume ca va fi capabila sa se descurce foarte bine in orice conversatie sau dezbatere pe teme de politica externa".

"Iar bilantul sau in domeniul politicii interne este, cred, atent cu familiile celor care muncesc", a apreciat el.

"In cazul in care se hotataste sa candideze" pentru presedintie, a mai declarat Obama, "si anunta acest lucru, va avea un mesaj puternic de transmis".