Hackeri care sustin ca fac parte din gruparea jihadista Statul Islamic au publicat o lista de 100 de militari americani care ar trebui sa fie ucisi, precizandu-le numele si presupusele lor adrese, a anuntat duminica Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste (SITE), citat de AFP.

Acest grup, care se prezinta drept "Divizia de hackeri a Statului Islamic" a postat online aceste informatii despre membri ai diferitelor corpuri ale armatei americane, inclusiv fotografiile lor si gradele acestora, a adaugat SITE.

Grupul afirma ca a piratat aceste informatii de pe servere, baze de date si e-mail-uri ale guvernului.

Potrivit hackerilor, cei 100 de militari vizati au participat la razboiul impotriva Statului Islamic in Siria, Irak si Yemen.

Chestionate de New York Times, Departamentul american al Apararii si FBI au precizat ca sunt informate cu privire la aceste amenintari si ca ancheteaza informatiile publicate.

Ziarul american citeaza totodata o sursa militara care afirma ca informatiile publicate sunt in mare parte accesibile publicului si ca serverele guvernului nu par sa fi fost piratate.

In ultimele luni, mai multe organe de presa si institutii americane au fost piratate de hackeri care se revendica de la Statul Islamic. In ianuarie, ei au preluat astfel pentru scurt timp controlul asupra conturilor de Twitter si YouTube ale Comandamentului militar american din Orientul Mijlociu (Centcom), o intruziune stanjenitoare pentru armata americana, aflata in plin razboi impotriva Statului Islamic in Siria si Irak.