Liderul UKIP, Nigel Farage, s-a declarat in favoarea unei aboliri a legislatiei antidiscriminare in Marea Britanie si a criticat lipsa de vointa a musulmanilor de a se integra in societatea britanica, relateaza The Guardian in editia electronica de joi, potrivit Mediafax.

Nigel Farage in PEFoto: Captura YouTube

Liderul UKIP a declarat ca legislatia antidiscriminare ar trebui abolita, argumentand ca nu mai este nevoie de aceasta in Marea Britanie, intr-un interviu acordat Channel 4.

Intrebat ce legi privind discriminarea crede ca ar trebui abolite, liderul UKIP a declarat: "Multe dintre ele. Cred ca angajatorul trebuie sa fie mult mai liber sa ia decizii cu privire la persoanele pe care le angajeaza".

Farage a declarat, de asemenea, ca aparitia unor islamisti nascuti in Marea Britanie este o "problema speciala", unii dintre imigrantii musulmani refuzand sa se integreze si generand ingrijorarea populatiei.

"Cred ca probabil unul dintre motivele pentru care sondajele arata o crestere a nivelului de ingrijorare este faptul ca oamenii vad o a cincea coloana care traieste in tara noastra, care ne uraste si vrea sa ne ucida", a declarat el pentru Channel 4.

Prin contrast, afirma el, valurile precedente de imigratie, precum hughenotii, evreii si asiaticii ugandezi s-au integrat in societate, in timp ce au continuat sa isi practice in privat credintele si traditiile.

"Exista o problema speciala cu aceste persoane care au venit aici si care sunt de religie musulmana care nu vor sa devina parte a culturii noastre. Asa ca nu exista o experienta anterioara in istoria noastra cu un grup imigrant care sa vina in Marea Britanie si care vrea sa schimbe cine si ce suntem. Din cauza acestui lucru, inainte de toate, sunt ingrijorati oamenii", a explicat el.

Farage a facut din imigratie un subiect cheie al campaniei sale electorale, afirmand ca partidul va reduce numarul imigrantilor iesind din Uniunea Europeana, interzicand accesul imigrantilor necalificati timp de cinci ani si instituind un sistem de tip australian bazat pe puncte.

Liderul UKIP a exploatat esecul premierului David Cameron de a-si indeplini obiectivul de reducere neta a imigratiei la zeci de mii de la sute de mii, datele recente aratand aproximativ 300.000 de persoane.

Un sondaj YouGov arata ca 75% dintre britanici cred ca imigratia a fost la un nivel prea ridicat si doar 2% cred ca aceasta a fost la un nivel prea scazut. Cercetarile efectuate de ComRes si ITV arata ca UKIP este mai de incredere decat alte parte in privinta imigratiei.