Alti doi suspecti, pe langa Zaur Dadaiev si Anzor Gubashev, au fost retinuti sub suspiciunea de implicare in asasinarea opozantului rus Boris Nemtsov, a anuntat sambata seara secretarul Consiliului de Securitate din republica rusa Ingusetia, Albert Barahoiev.

Boris NemtovFoto: Agerpres

In cursul zilei de sambata, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksander Bortnikov, a anuntat ca Zaur Dadaiev si Anzor Gubashev au fost retinuti pentru asasinarea lui Nemtov. Ambii suspecti sunt din regiunea Caucazului, din sudul Rusiei, relateaza Sputnik, citat de Mediafax.

Albert Barahoiev a anuntat insa, sambata seara, ca pe langa Dadaiev si Gubashev au mai fost retinuti alti doi suspecti. Printre cei retinuti se afla "Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unitati a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, si un alt barbat care se afla cu el in masina in acel moment. Anzor Gubashev, care lucra la o companie privata de securitate din Moscova si fratele sau mai mic au fost de asemenea retinuti", a declarat Barahoiev pentru RIA Novosti.

Zaur Dadaiev, care lucreaza in politia din Cecenia de zece ani, si Anzor Gubashev locuiesc in capitala cecena Groznii, dar au fost retinuti in republica rusa Ingusetia, a declarat Barahoiev pentru agentia TASS. El a precizat ca Dadaiev a fost arestat in orasul Magas, iar Gubashev a fost arestat in timp ce se deplasa cu un autovehicul din orasul Malgobek spre satul Voznesenovskaia, unde locuieste mama sa.

Dupa anuntul arestarii lui Dadaiev si Gubashev, purtatorul de cuvant al Comitetului rus de ancheta Vladimir Markin a declarat ca suspectii "retinuti sunt implicati in planuirea si executarea crimei".

Boris Nemtsov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritskaia, in varsta de 23 de ani.