Aron Veres, liderul organizatiei de tineret a partidului ungar Fisesz (aflat la guvernare), a fost depistat de politie avand asupra sa 30.000 de euro in bancnote false, politicianul afirmand ca a primit banii de la un cetatean moldovean, potrivit site-ului Politics.hu, citat de Mediafax.

Aron Veres a fost depistat cu 30.000 de euro in bancnote false in cursul unei operatiuni a politiei la Gara de Est din Budapesta. Veres a incercat sa schimbe la negru o bancnota falsa de 100 de euro, dar a fost denuntat. A incercat sa fuga de politie, dar a fost prins si asupra sa a fost gasita suma de 30.000 de euro in bancnote false.

Veres, prezentat de presa ca fiind liderul organizatiei de tineret a partidului Fidesz, a declarat ca a primit banii falsi de la un barbat din Republica Moldova.

Partidul Socialist (de opozitie) a cerut explicatii din partea premierului Viktor Orban, liderul Fidesz.

Formatiunea conservatoare a explicat ca Veres a fost exclus din partid in anul 2012.

Un lider socialist, Tamas Harangozo, a explicat, potrivit MTI, ca, in pofida negarilor Fidesz, Veres era prezentat pana in urma cu cateva zile drept liderul organizatiei de tineret a partidului. In plus, in decembrie 2014, Veres a participat, in calitatea pe care o avea, la un eveniment oficial Fidesz desfasurat in localitatea Zalaegerszeg.