Occidentul foloseste conflictul ucrainean pentru a "izola Rusia, a-i asfixia economia si pentru a-la lunga pe Vladimir Putin" de la putere, a acuzat miercuri purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, intr-un interviu acordat unui ziar rusesc si citat de AFP.

"Daca nu ar fi fost Crimeea" sau estul Ucrainei, "ar fi gasit altceva", a declarat Peskov pentru saptamanalul Argumenty i Fakty.

"Incearca sa-l izoleze pe Vladimir Putin pe scena politica internationala, sa asfixieze economia rusa, toate acestea pentru a-l rasturna pe Putin", a sustinut acesta.

"Sunt convins ca Vestul nu ne va lasa in pace", a adaugat el, precizand ca "izolarea Rusiei ar fi o eroare".

Marti, in discursul anual privind Starea Natiunii, presedintele american Barack Obama a afirmat ca sanctiunile occidentale au slabit puternic economia Rusiei, de acum "izolata".

SUA "au ales cursa confruntarii (...) si vor sa domine lumea", a reactionat ministrul rus al Afacerilor externe, Serghei Lavrov.

Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin spune insa ca economia Rusiei este sub control "in ciuda sanctiunilor ilegale" impuse de tarile occidentale.

Acesta a admis insa ca Rusia, in ciuda "euforiei patriotice" care a urmat anexarii peninsulei Crimeea, traverseaza o faza de turbulente din cauza "confruntarii cu Vestul". "O confruntare politica, ideologica, mediatica si diplomatica dar, din fericire, nu si militara", a incheiat el.