Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu s-a declarat socat si profund indignat fata de atacul terorist din Paris de la sediul publicatiei satirice "Charlie Hebdo". "Acest act de o gravitate extrema impotriva reprezentantilor presei reprezinta un atac la insasi esenta democratiei si a valorilor si libertatilor fundamentale", a declarat Aurescu.

"Imi exprim socul si profunda indignare fata de atacul terorist fara precedent care a avut loc astazi la sediul publicatiei "Charlie Hebdo"ᅡ din Paris", a declarat Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, intr-o declaratie de presa remisa HotNews.ro.

"Acest act de o gravitate extrema impotriva reprezentantilor presei reprezinta un atac la insasi esenta democratiei si a valorilor si libertatilor fundamentale.

Condamnam in cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezinta un atac de o lasitate revoltatoare la adresa presei si a lumii civilizate. Romania va continua, alaturi de partenerii europeni, sa sprijine lupta impotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare.

Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor. Suntem alaturi de intregul popor francez prieten, greu incercat in aceste momente tragice", a transmis Aurescu.

Sediul saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed, a fost atacat miercuri de mai multi indivizi mascati si inarmati.

Primele bilanturi indica 12 morti, 4 persoane in stare critica si 20 de persoane ranite.

Primele imagini video din timpul atacului surprind focuri de arme automate printre care se aud voci strigand "Allah Akbar" (Alah e mare).