Apartenenta unei tari la zona euro este "irevocabila", a afirmat luni un purtator de cuvant al Comisiei Europene, raspunzand unei intrebari cu privire la o posibila iesire a Greciei din zona monedei unice, transmite AFP.

"Apartenenta la euro este irevocabila", a declarat Annika Breidthardt in cursul unei conferinte de presa, reamintind ca aceasta regula este inscrisa in Tratatul de la Lisabona, "articolul 140, paragraful 3".

"Nu vom intra in speculatii si scenarii ce risca sa fie interpretate intr-un context care nu este pus in discutie", a adaugat un alt purtator de cuvant, Margaritis Schinas.

Comisia Europeana a fost interogata cu privire la acest lucru in contextul informatiilor aparute sambata in saptamanalul german Der Spiegel, potrivit carora guvernul german considera inevitabila o iesire a Greciei din zona euro daca partidul Syriza (stanga radicala) castiga alegerile legislative elene din 25 ianuarie si decide sa abandoneze linia de rigoare bugetara si sa nu mai ramburseze datoria tarii.