Un avion de tip Airbus A320-200 apartinand companiei malaysiene low-cost AirAsia cu 162 de persoane la bord a disparut duminica intre Indonezia si Singapore, au anuntat autoritatile locale si compania, relateaza AFP. Pilotul avionului ceruse sa "devieze" de la planul de zbor din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Zborul QZ8501 s-ar fi prabusit in largul Insulei indoneziene Belitung, potrivit unui oficial al Agentiei nationale indoneziene pentru cautare si salvare, potrivit Mediafax.

Airbus A320 al AirAsiaFoto: AirAsia

Ora 14:06 Indonezia suspenda cautarea avionului disparut, odata cu lasarea intunericului

Indonezia a suspendat, odata cu lasarea noptii, cautarile pentru avionul AirAsia disparut, a anuntat Agentia Nationala de Cautare si Salvare, potrivit Reuters. Operatiunile vor fi reluate dimineata, la ora 6:00.

Zborul QZ8501 AirAsia de la Surabaya, in Indonezia, catre Singapore, s-ar fi prabusit in mare, la aproximativ 145 de kilometri de Insula indoneziana Belitung, a declarat un oficial din cadrul Agentiei nationale indoneziene pentru cautare si salvare, citat de site-ul publicatiei The Jakarta Post.

Potrivit publicatiei, purtatorul de cuvant al Agentiei a declarat ca o echipa de salvare a fost trimisa la Belitung.

Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat in cerc marea in zona insulei pentru a evita o furtuna, dupa care a intrat intr-o zona de turbulente si s-a prabusit in ocean, potrivit aceeasi surse.