Soferii si pietonii care se aflau in ajunul Craciunului pe o strada din centrul Hong Kong-ului au primit un cadou nesperat. Multi au sarit sa isi umple buzunarele cu banii cazuti dintr-un vehicul blindat care au acoperit soseaua si trotuarele. Aproape doua milioane de dolari au cazut din vehicul.

Incidentul a avut loc la ora pranzului pe una dintre cele mai aglomerate sosele ale districtului Wan Chai din Hong Kong si a perturbat serios traficul, scrie BBCNews pe pagina online.

Oamenii si-au oprit masinile in mijlocul drumuli si au sarit sa stranga cat mai multe dintre sutele de bancnote imprastiate.

Un martor a declarat pentru South China Morning Post ca a vazut o "doamna imbracata foarte bine" care a luat cel putin 10 pachete cu bani inainte de a se face nevazuta. "A avut un brat de pachete de bani. A luat atat de mult cat putea duce. Apoi, pur si simplu a disparut", a spus martorul.

Politistii veniti de urgenta au cerut oamenilor sa dea banii inapoi si i-au amenintat ca pastrarea lor ar fi "o foarte serioasa crima".

Nu se stie insa ce suma a fost recuperata. Politia incearca sa mai stranga inapoi din banii cazuti pe strada si ii cauta dupa numerele de serie inscrise pe bancnote.