Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) declara ca "este dispus sa colaboreze" cu partidele proeuropene care au intrat in parlament in urma alegerilor legislative din 30 noiembrie. Decizia a fost luata in cadrul unei sedinte in plen a Comitetului Central al partidului, informeaza, duminica, agentia de presa Moldpres, potrivit Agerpres.

"Executivul politic poate incepe consultari cu partidele intrate in parlament, pe marginea problemelor legate de statalitate, de suveranitatea Republicii Moldova si a subiectelor ce tin de indeplinirea platformei electorale a partidului nostru", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a tinut sa precizeze ca aceste consultari "nu inseamna o coalitie".

"Pentru noi au votat peste 300.000 de cetateni. Ei au dreptul sa fie reprezentati", a subliniat Voronin.

Totodata, in cadrul aceleiasi sedinte, in functia de secretar executiv al PCRM a fost ales Artur Resetnicov, iar presedintele fractiunii parlamentare a PCRM a devenit Violeta Ivanov, in locul Mariei Postoico, precizeaza Moldpres.

Deocamdata, reprezentantii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) s Partidului Liberal (PL), care incearca de peste o saptamana sa formeze o noua coalitie de guvernare, nu au comentat declaratiile comunistilor.