Controversatul om de afaceri moldovean Renato Usatii, a carui partid Patria a fost exclus din cursa electorala pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, printr-o decizie a Curtii Supreme de Justitie, a votat duminica la Moscova, unde a fost intampinat de oamenii adunati la coada in fata sectiei de votare cu aplauze.

Renato UsatiiFoto: Captura YouTube

Unimedia.info relateaza ca Usatii a votat la una din cele doua sectii de votare deschise la Moscova. Omul de afaceri a fost intampinat de multime cu aplauze, scrie publicatia citata, mentionand ca oamenii scandau: "Usatii", "Renato" si "Puterea e in adevar".

Chiar daca in fata ambasadei era o coada imensa, oamenii si politia i-au permis lui Usatii sa voteze, fara a tine cont de numarul de persoane care astepta de cateva ore la usa sectiei de votare.

De asemenea, Usatii a filmat momentul in care a pus stampila pe buletinul de vot. Acesta a votat partidul "Patria", care a fost scos zilele trecute din cursa electorala.

Unimedia.info aminteste ca, sambata, Curtea Suprema de Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel din Chisinau cu privire excluderea partidului politic "Patria" din cursa electorala, formatiunea fiind acuzata ca a folosit in campanie bani proveniti din strainatate. Pe buletinele de vot, in dreptul partidului Patria a fost aplicata stampila "RETRAS".