Presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a avertizat duminica pe premierul britanic David Cameron sa nu incerce sa rescrie principiul Uniunii Europene privind libertatea de circulatie, apreciind ca acest principiu este esential pentru piata interna a UE, informeaza Reuters.

Comentariile lui Barroso, facute la BBC, submineaza eforturile lui Cameron de a-i calma pe britanici, inaintea alegerilor din 2015, care se tem ca Marea Britanie are de suferit din punct de vedere economic si cultural din cauza imigratiei prea ridicate, citeaza Agerpres.

"Libertatea de circulatie este un principiu foarte important al pietei interne. Sfatul meu insistent pentru Marea Britanie este sa nu puna sub semnul intrebarii acest principiu", a declarat Barroso intr-un interviu pentru postul de televiziune BBC.

Intr-un articol publicat in Sunday Telegraph, Cameron a spus ca "va pune dreptul de imigratie in UE in centrul negocierilor (Marii Britanii) in Europa". Ziarul The Times, care a citat surse neidentificate, a scris ca David Cameron doreste sa plafoneze numarul imigrantilor necalificati din UE care vin sa lucreze in Marea Britanie.

Intrebat despre o astfel de posibilitate in interviul cu BBC, Barroso a spus ca cel mai probabil un astfel de demers ar incalca acquis-ul comunitar si a adaugat ca nu este la curent cu o propunere concreta in acest sens facuta de Marea Britanie. "Mie mi se pare ca orice fel de plafonare arbitrara nu este in conformitate cu normele europene", a insistat Barroso.