Presedintele rus Vladimir Putin are potential sa fie la fel de rau ca Stalin, iar Marea Britanie ar trebui sa ia urgent in considerare oprirea amenintarii unui nou razboi rece, crede fostul secretar britanic al apararii, Bob Ainsworth, anuntaThe Guardian.

Membru al partidului Laburist, Ainsworth a cerut o noua revizuire a capacitatilor de aparare, avertizand ca Rusia este o amenintare mai mare pentru pace decat Statul Islamic (SI) si insurgentii sai din Irak si Siria.

"Nici un mare lider nu s-a comportat atat de agresiv dupa Stalin, in perioada postbelica, dar din pacate Putin ar fi foarte multumit de comparatie. El a spus ca dizolvarea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare tragedie a secolului 20 si pretinde dreptul de a actiona in numele minoritatilor ruse din alte state. Cum exista minoritati ruse in toata fosta Uniune Sovietica, acesta pretinde dreptul de a interveni in afacerile tuturor statelor suverane independente din Europa de Est. Politicile lui Stalin au impins lumea in razboiul rece, iar Putin are potentialul de a fi la fel de periculos", a declarat Bob Ainsworth.