Gazduirea summit-ului NATO, la 4 si 5 septembrie, reprezinta un moment foarte important pentru orasul Newport si pentru Tara Galilor. Acesta este una dintre cele mai mari adunari de lideri mondiali desfasurata in Marea Britanie, iar analistii considera ca Tara Galilor are o oportunitate mare de a iesi in evidenta, potrivitBarclays Corporate.

In zilele summit-ului, economia locala si regionala va avea beneficii directe. Cu peste 5.000 de vizitatori estimati, hotelurile si restaurantele se pot astepta la o crestere semnificativa pe termen scurt. Pe termen lung vor beneficia insa un numar mult mai mare de companii din zona.

Dupa un eveniment de un asemenea prestigiu, corporatiile mondiale vor avea incredere ca isi pot indrepta investitiile catre Tara Galilor, dar si companiile locale isi pot demonstra abilitatile in cadrul forumului de investitii programat dupa summit.

In mai 2012, Chicago a gazduit summit-ul NATO, primul desfasurat in SUA in afara capitalei. Un raport de cercetare publicat de Deloitte estimeaza ca evenimentula adus economiei orasului 128,2 milioane de dolari.