Avatia israeliana a bombardat in trei reprize Fasia Gaza joi dupa-amiaza, pentru prima data de la incetarea armistitiului scurt umanitar (pana la ora 15.00), potrivit martorilor, relateaza AFP.

Israelul trage un obuz inspre Fasia Gaza, langa granita Foto: Agerpres/Xinhua

Primul atac a lovit o zona nelocuita din Beit Lahiya (nord), al doilea a vizat cartierul Chajaya (estul de orasul Gaza), iar al treilea o tabara de refugiati in centrul teritoriului. Nu au fost inregistrate victime.

Reluarea atacurilor se produce dupa ce acordul invocat de Israel pentru un armistitiu permanent, in urma negocierilor intermediate de Egipt, a fost negat de Hamas, iar eforturile in acest sens continua.

Agentia ONU pentru ajutorarea refugiatilor palestinieni (UNRWA) a anuntat joi ca a descoperit rachete, pentru prima data, intr-una dintre scolile sale in Gaza.

“Ieri, in timpul inspectiilor obisnuite ale cladirii, UNRWA a descoperit 20 de rachete ascunse intr-o scoala goala din fasia Gaza. UNRWA condamna ferm gruparile responsabile pentru plasarea armelor intr-o scoala a sa”, se arata in comunicat.

Israelul acuza Hamasul ca ascunde arme in spatii civile si ca foloseste astfel “scuturi umane” pentru a explica numaru mare de civili ucisi in atacurile aeriene ale Israelului, destinate sa neutralizeze capacitatea Hamasului de a lovi teritoriu sau.

Cel putin 231 de persoane au fost ucise si 1.700 ranite in aceste bombardamente. Mai multe de trei sferturi dintre morti sunt civili, potrivit ONU.