Raidurile aeriene israeliene efectuate in Fasia Gaza s-au soldat cu 177 de morti si 1.280 persoane ranite in sapte zile, potrivit serviciilor de salvare palestiniene, in timp ce un oficial al ONU a afirmat ca un sfert dintre victime erau copii, scrie AFP.

Luni, cinci palestinieni au murit in lovituri aeriene si alte doua persoane - un barbat si o femeie - au decedat in urma ranilor suferite duminica.

Un adolescent de 17 ani a fost ucis de o racheta in timp ce mergea pe o motocicleta in orasul Khan Younes, in sudul enclavei palestiniene, a anuntat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta, Ashraf al-Qoudra.

In acelasi sector, un barbat de 37 de ani a murit dupa ce o racheta a lovit un grup de barbat. Un barbat de 60 de ani a murit in urma unei lovituri impotriva unei case din Deir al-Balah (centru), iar alte doua persoane au murit in lovituri aeriene in enclava.

Centrul palestinian pentru drepturile omului din Gaza afirma duminica ca peste trei sferturi dintre victime erau civili.

Agentia ONU pentru refugiatii palestinieni (UNRWA) a subliniat numarul mare de minori in randul victimelor.

"Toate indiciile arata, si gasesc acest lucru deosebit de dramatic, ca femeile si copiii reprezenta un numar considerabil din victimele raidurilor actuale. De fapt, peste un sfert dintre morti sunt copii", a declarat luni comisarul general al UNRWA, Pierre Krahenbuhl.

De la inceputul operatiunii israeliene, marti, care viza distrugerea capacitatilor de tiruri ale Hamas, trei israelieni au fost grav raniti de tiruri de rachete, dar niciunul ucis.

Acest conflict este cel mai sangeros de la ofensiva din noiembrie 2012, cand 177 de palestinieni si sase israelieni si-au pierdut viata intr-o saptamana.