Doi soldati ucraineni au fost raniti vineri dimineata, in zori, in timpul luptelor de la Mariupol, in estul Ucrainei, a anuntat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, care a anuntat "pierderi importante" in randul separatistilor, scrie AFP.

Ora 12.39: Guvernul ucrainean, citat de Reuters, a anuntat ca a reluat controlul asupra importantului oras-port Mariupol de la granita cu Rusia dupa lupte grele cu separatistii. "La ora 10.34, steagul Ucrainei a fost arborat din nou pe Primaria din Mariupol", a anuntat Guvernul. In luptele de vineri ar fi mutir 5 separatisti si doi militari ucraineni

Operatiunea pentru a "lichida" barajele insurgentilor a inceput la ora 04,50 (01,50 GMT), a precizat Avakov, pe pagina sa de Facebook.

Unitatile speciale ale ministerului de Interne "au distrus un blindat si pozitiile tragatorilor de elita", a continuat el.

"Teroristii au suferit pierderi importante. Doi soldati au fost raniti in randurile noastre. Operatiunea continua", a adaugat ministrul.

Armata ucraineana deruleaza de peste doua luni o operatiune impotriva insurectiei armate pro-ruse in estul Ucrainei, soldata cu 270 de victime.