Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat Serviciilor Secrete rusesti (FSB) sa intareasca protectia granitei dintre Rusia si Ucraina, informeaza Reuters citand agentiile ruse de presa.

Vladimir Putin Foto: Agerpres

Potrivit Interfax, informatia privind intarirea protectiei granitei a venit de la Kremlin iar masura este menita, sustin autoritatile, sa impiedice trecerile ilegale ale granitei ruso-ucrainene.

Anuntul Kremlinului vine la scurt timp dupa investirea lui Petro Porosenko ca al cincilea presedinte al Ucrainei independente. Noul presedinte ucrainean a declarat, in cursul ceremoniei, ca va refuza orice "compromis" cu Rusia in privinta orientarii europene a tarii sale si asupra apartenentei Crimeei la Ucraina, potrivit Mediafax.

"Crimeea a fost si va ramane ucraineana", a declarat el, provocand aplauze in Parlament, unde se afla numerosi sefi de stat. "I-am spus in mod clar acest lucru liderului rus in Normandia", a adaugat Petro Porosenko.

Decizia presedintelui rus este surprinzatoare avand in vedere declaratiile facute vineri, dupa intalnirile din Normandia cu omologii occidentali si cu nou alesul lider de la Kiev, cand Vladimir Putin afirmase ca abordarea lui Petro Porosenco fata de criza din estul tarii este una "justa in ansamblul sau", informeaza AFP. Liderul de la Kremlin a mai anuntat ca Rusia si Ucraina se apropie de un acord asupra livrarilor de gaze.

Stirea se actualizeaza