Uniunea Europeana a devenit "prea mare, prea autoritara, prea intruziva", a declarat marti premierul britanic David Cameron, solicitand UE sa se "concentreze pe crestere si pe locuri de munca", scrie AFP.

Rezultatele alegerilor europene, care au marcat un puternic avans al euroscepticilor, este "un mesaj clar ca nu mai putem sa ignoram si sa continuam ca inainte", a spus Cameron, care a ajuns la Bruxelles, la summitul liderilor europeni.

In opinia sa, UE nu trebuie "sa faca mult", adaugand ca trebuie actionat la nivelul statelor atunci cand este "posibil" si la nivelul Uniunii atunci cand este "necesar".

"Avem nevoie in fruntea" institutiilor europene "de persoane care inteleg intr-adevar asta", a subliniat Cameron.

O idee apropiata a exprimat si presedintele francez Francois Hollande, care a spus, la Bruxelles, ca "Europa trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat in Franta" a alegerile europene si trebuie sa se schimbe.

"Europa trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat in Franta", a spus el, la sosirea la summitul european, dupa victoria extremei drepte in alegerile de duminica.

"Pentru ca, daca in cativa ani, Europa nu va raspunde asteptarilor, atunci vor fi alte voturi, in Franta si in alta parte, care se vor exprima impotriva Europei", a subliniat Hollande.