Sperantele de a gasi supravietuitori ai accidentului minier de marti din estul Turciei se diminueaza, a declarat miercuri dimineata ministrul Energiei si Resurselor naturale, Taney Yildiz, potrivit AFP. Autoritatile au decretat trei zile de doliu national.

Eforturi de salvare la mina in TurciaFoto: Agerpres/Xinhua

Potrivit unui bilant provizoriu al acestei tragedii, una dintre cele mai grave din istoria Turciei, 201 mineri au fost ucisi iar in mina de carbuni “continua un incendiu”, a declarat ministrul pentru presa.

“Trebuie sa spun ca sperantele de a gasi supravietuitori in mina se diminueaza. Insa vom continua pana la capat”, a precizat ministrul, care nu a vrut sa dea o cifra pentru minerii inca prinsi in galeriile subterane aflate la cateva sute de metri sub pamant de la Soma, district al provinciei Manisa.

Ministrul a precizat insa ca 363 de mineri au fost salvati.

Premierul Recep Tayyip Erdogan este asteptat la pranz in zona sinistratata.

Explozia transformatorului electric si izbucnirea unui incendiu nu doar au izolat minerii, insa au si blocat materialele care serveau la extragerea lor. In zona aflata la 100 km nord de Izmir au fost trimise zeci de ambulante si mai multe elicoptere.