Grupuri de simpatizanti ai comunistilor si ai socialistilor au marsaluit separat joi pe strazile Chisinaului cu ocazia Zilei de 1 mai, scrie Radio Europa Libera pe pagina sa de internet, precizand ca Guvernul si sindicatele s-au tinut departe de mitinguri.

Potrivit sursei citate, cele doua mitinguri, organizate de PCRM si PSRM, au fost convocate la aceeasi ora, dar in locuri diferite. La ambele mitinguri a dominant culoarea rosie, ritmul sarbatoresc l-au dat fanfarele, iar lozincile scandate de participanti practic au fost similare.

Se mai arata ca participantii la ele si-au adresat unii altora apeluri la solidaritate, dar nu s-au contopit, avand fiecare agenda politica proprie. Comunistii, in frunte cu liderul partidului Vladimir Voronin, au lansat critici dure la adresa guvernarii apoi au prezentat un proiect de platforma electorala in care critica dur Acordul de Asociere cu UE, laudand in schimb Uniunea Vamala care, potrivit PCRM, este pregatita pentru integrarea economica a Moldovei.

Radio Europa Libera noteaza ca nici socialistii nu au ratat prilejul Zilei de 1 mai pentru a continua campania de popularizare a optiunii lor de politica externa - aderarea Moldovei la Uniunea Vamala.