Guvernul de la Ankara a ridicat joi decizia de blocare a retelei de socializare Twitter, impusa in urma cu doua saptamani dupa publicarea unor acuzatii de coruptie ce il vizau pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Mediafax.

Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor a anuntat in cursul dupa-amiezii redeschiderea accesului la platforma de microblogging Twitter pentru cei aproximativ 12 milioane de utilizatori turci.

"In conformitate cu decizia Curtii Constitutionale, masura vizand blocarea accesului la site-ul Twitter.com a fost ridicata. Site-ul va fi redeschis utilizatorilor", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Interdictia, decretata in plina campanie electorala de catre premierul Recep Tayyip Erdogan, a provocat un val de critici, atat in Turcia, cat si in strainatate.

Ridicarea interdictiei a fost salutata de catre internauti si Twitter, care s-a declarat "incurajata de vestea venita din Turcia".

Autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB) a blocat accesul la reteaua Twitter in cursul noptii de 20 spre 21 martie, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis sa puna astfel capat difuzarii zilnice pe Internet a unor interceptii telefonice potrivit carora ar fi implicat in fapte de coruptie.

La o saptamana dupa reteaua Twitter, Guvernul turc a blocat accesul la YouTube, in urma difuzarii pe Internet a inregistrarii unei reuniuni confidentiale care evoca o interventie militara turca in Siria.

Accesul la platforma YouTube inca nu a fost redeschis.