Prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan implicat intr-un scandal politic si financiar, a amenintat ca va interzice Facebook si YouTube in Turcia, dupa alegerile municipale din 30 martie, intr-un interviu difuzat joi seara.

"Vor fi noi masuri pe care le vom lua in acest domeniu dupa data de 30 martie ( ... ) , inclusiv o interdictie (a YouTube si Facebook)", a declarat Erdogan la postul privat de televiziune din Turcia, ATV.

Dupa inculparea in luna decembrie a zeci de apropiati ai regimului, suspectati de coruptie, opozitia a cerut demisia domnului Erdogan. Convorbiri telefonice care arata implicarea sa directa in cazurile de coruptie sunt publicate pe internet, de saptamana trecuta, dar autenticitatea lor nu a fost inca stabilita. Erdogan il indeamana pe fiul sau sa-si ascunda sume mari de bani sau evoca un comision considerat insuficient acordat de catre un grup din industrie.

Miercuri , seful guvernului s-a declarat inca o data indignat ca i-au fost ascultate convorbirile telefonice, vorbind de "un complot imoral " si acuzandu-i pe rivalii sai ca pun la cale rasturnarea guvernului sau.