Seful Cabinetului de Ministri din Crimeea, Serghei Aksenov, originar din Republica Moldova, are o biografie curioasa, relateaza Radio Svoboda (diviziunea Radio Europa Libera care emite in limba rusa). Lider al partidului "Unitatea Rusa", care a acumulat la alegerile din Crimeea 4 % din voturi, Aksenov era cunoscut la mijlocul anilor '90 in lumea interlopa cu porecla Goblin (spiridus, demon), fiind sef de "brigada" intr-una din gruparile criminale din peninsula, spune reprezentantul presedintelui Ucrainei in Crimeea, Serghei Kunitin, scrie Moldova.org.

Aksenov, potrivit oficialului ucrainean, este omul care nu poate lega doua vorbe, dar care, dupa cateva vizite la Moscova, in 2009, a intrat in politica in fruntea unei structuri cu denumirea "Unitatea Rusa", inspirata si finantata de administratia de la Kremlin.

"In Crimeea, din pacate, multi lideri interlopi au reusit sa evite tragerea la raspundere, cazurile acestora au fost abandonate. Schimbari repetate ale puterii, modificari de cadre, disparitia unor materiale". Daca ar exista vointa si functiona legea, dar nu alte argumente, eu cred ca locul lui Aksenov e la inchisoare", declara Kunitin intr-un interviu pentru Radio Svoboda.