Cel putin 24 de persoane au murit si alte 28 au fost ranite luni dimineata in Egipt, intr-o coliziune intre un tren si doua vehicule, la o trecere la nivel cu calea ferata in sudul capitalei Cairo, anunta Mediafax. Trenul marfar a intrat in coliziune cu un camion si un minibuz care transporta o familie care revenea de la o nunta, a declarat seful politiei pentru televiziunea de stat. Potrivit unor informatii anterioare de televiziune, trenul a lovit trei vehicule, inclusiv un minibuz.

Cateva zeci de ambulante au fost trimise la fata locului pentru a transporta ranitii la mai multe spitale din capitala, a anuntat politia.

Potrivit directorului Cailor Ferate egiptene Hussein Zakaria, cele doua vehicule nu au respectat semnalele de avertisment si nici barierele, incercand sa traverseze calea ferata, iar trenul a venit cu viteza mare. "Autobuzul a accelerat pe trecerea la nivel cu calea ferata, potrivit primelor informatii", a declarat Zakaria pentru televiziune. "Trecerea era blocata cu lanturi si existau semnale luminoase de avertisment", a continuat el.

Pe trecerea la nivel cu calea ferata, angajati au "inchis lanturile inainte de apropierea trenului, si-au facut treaba", a spus oficialul.

Majoritatea persoanelor decedate luni erau membrii unei familii care revenea de la o nunta, a declarat seful politiei provinciei Giza, Kamal al-Dali.

Conductorul trenului a supravietuit coliziunii. Garnitura si-a continuat drumul aproape un kilometru, dupa care s-a oprit, a precizat el.

Accidentul are loc dupa cateva zile de la reluarea integrala a traficului feroviar in tara, intrerupt din cauza tulburarilor care au urmat destituirii presedintelui Mohamed Morsi in iulie.

Egiptul s-a confruntat cu mai multe catastrofe feroviare in ultimii ani, in principal din cauza mentenantei insuficiente a retelei si proastei gestionari.

In ianuarie, 17 persoane au murit in urma deraierii unui tren cu recruti, iar in noiembrie 2012 47 de elevi au decedat int urma unei coliziuni intre autobuzul scolar la bordul caruia se aflau si un tren.

Din cauza acestui din urma accident, ministrul Transporturilor si directorul Cailor Ferate au fost obligati sa demisioneze. Ancheta a aratat ca paznicul barierei a atipit in post si nu a inchis accesul la trecerea la nivel cu calea ferata.

Catastrofa feroviara cea mai sangeroasa din Egipt a avut loc in 2002, cu peste 360 de morti in incendiul unui tren.

Starea proasta a rutelor si cailor ferate este o problema cronica in Egipt.