Alain Delon afirma, intr-un interviu acordat cotidianul elvetian Le Matin, ca "aproba" "locul foarte important" pe care il ocupa formatiunea de extrema dreapta Frontul National, apreciind ca "nu am fi aici daca Nicolas Sarkozy ar fi fost la putere", scrie AFP.

Intrebat despre ascensiunea dreptei radicale, Frontul National in Franta si Miscarea Cetatenilor Genevezi la Geneva (MCG), actorul franco-elvetian gaseste aceasta evolutie "perfect edificatoare".

"Edificatoare pentru ca oamenii s-au saturat sa li se vorbeasca asa. Ei vor actiune, vor altceva. Au cunoscut o Franta diferita sub De Gaulle si chiar si sub Mitterrand", a declarat actorul, in varsta de 77 de ani, care joaca in "O zi bisnuita", piesa a lui Eric Assous, la teatrul din Geneva, alaturi de fiica sa Anouchka.

"Iata de ce Frontul National, ca si MCG a Geneve, castiga un loc foarte important si asta, o sustin si inteleg perfect", a spus Alain Delon.

Intrebat despre capacitatea FN de a trece la acte, Alain Delon a afirmat ca partidul este "capabil daca ajunge sa aiba in spate un electorat solid (...) De ani, Le Pen tatal si fata sa se bat, dar s-au luptat singuri. Acum, pentru prima oara, nu mai sunt singuri. Ii au pe francezi cu ei".

Interogat telefonic miercuri dupa-amiaza de Le Matin, actorul a confirmat afirmatiile: "Nu am derapat si nu derapez".

"Sunt gaullist de 40 de ani, dar trebuie sa traiesti in acord cu timpul tau. Nu poti fi gaullist intr-o lume hollandista", a subliniat actorul, referindu-se la presedintele socialist francez Francois Hollande.

"Trebuie sa te adaptezi. Sunt gaullist si sunt sarkozyst. Cu FN, nu am fi fost aici daca Nicolas Sarkozy era la putere. Punct", a concluzionat el.