Papa Francisc a spus din nou "nu" razboiului din Siria, denuntand "razboaiele comerciale pentru vaznarile de arme" si "proliferarea" acestora, facand apel la lideri sa gaseasca "o solutie dreapta", relateaza AFP.

In fata unei multimii stranse in piata Sfantul Petru din Vatican, papa le-a cerut crestinilor sa spuna nu "urii fratricide" si minciunilor care li se servesc.

Papa a adresat o scrisoare in acest sens si liderilor G20 la summit-ul din Sankt Petersburg.

Los Angeles Times relateaza ca Pentagonul pregateste o interventie mai lunga decat prevazuta initial, de trei zile, si mai intensa.

Strategii americani opteaza de acum pentru un atac masiv cu rachete, urmat rapid de altele asupra unor tinte precise sau nedistruse de atacul initial, potrivit unor oficiali din cadrul Pentagonului, citati de cotidian, potrivit Mediafax.

Doi ofiteri americani au declarat pentru Los Angeles Times ca administratia a cerut o lista extinsa, care sa includa "mult mai mult" decat lista initiala de aproximativ 50 de obiective.

Specialistii vor sa obtina o capacitate de atac suplimentara pentru a ataca fortele dispersate ale presedintelui sirian Bashar al-Assad.

participarea unor bombardiere ale fortelor aeriene, precum si cinci distrugatoare lansatoare de racheta americane care patruleaza in prezent in estul Marii Mediterane, pentru a lansat rachete de croaziera si rachete aer-sol, ramanand in afara ariei de actiune a apararii antiaeriene siriene, potrivit raportului.

Portavionul Nimitz si escorta sa - un crucisator si trei distrugatoare pozitionate in Marea Rosie - pot lansa rachete de croaziera catre Siria.

"Vor fi mai multe salve si o evaluare dupa fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore si o indicatie clara a momentului cand va trebui sa terminam", a declarat pentru cotidian un ofiter care are informatii despre planurile militare.

Incercand sa le dea asigurari congresmenilor si compatriotilor sai, Barack Obama a promis in alocutiunea sa saptamanala de sambata ca "nu este vorba despre un alt Irak sau despre un alt Afganistan", reiterand ca Statele Unite nu vor trimite soldati la sol.