Silvio Berlusconi, condamnat definitiv joi la patru ani de inchisoare de Curtea de Casatie, nu va fi incarcerat niciodata, din cauza varstei sale, dar va fi obligat sa aleaga intre munca in folosul comunitatii si arestul la domiciliu intr-una dintre numeroasele sale resedinte, scrie AFP.

Acesta trebuie sa faca o alegere pana la jumatatea lui octombrie. Il Cavaliere, 77 de ani in septembrie, a afirmat recent ca nu va accepta "niciodata munca in folosul comunitatii, ca un criminal care trebuie reeducat".

Expertii legali afirma ca Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai bogati oameni din Italia, va putea cere tribunalului sa fie arestat la domiciliu in oricare dintre vilele sale, dar alegerea s-ar putea dovedi dificila.

VILA CERTOSA: Magnifica proprietate situata in nord-estul Sardiniei are un pret estimat intre 450 si 470 milioane de euro, potrivit presei. Silvio Berlusconi nu a incetat sa majoreze suprafata domeniului, cumparand terenuri alaturate, pana ajuns la o suprafata totala de 120 de hectare, mai mult decat dublul suprafetei statului Vatican.

Proprietatea este formata din trei cladiri. Cea mai frumoasa dintre ele este cea a lui Silvio Berlusconi: 2.600 de metri patrati, sapte dormitoare, zece camere, bai, bucatarii si saloane.

Proprietatea are un lac si un vulcan artificial, o sera de orhidee si maii de palmieri, cactusi si plante rare.

VILA SAN MARTINO: Aceasta minunata vila, devenita celebra in Italia pentru petrecerile bunga-bunga organizate de Il Cavaliere, este situata in nordul Italiei, in regiunea Milano. Fosta manastire benedictina a fost cumparata in secolul al XVIII-lea de o familie de nobili italieni care o vinde in 1974 lui Berlusconi, antreprenor pe atunci. Vila, cu o suprafata de 3.500 de metri patrati, are un mare parc cu arbori centenari, o colectie de tablouri si mii de carti vechi, precum si grajduri.

VILA TORNO: Silvio Berlusconi a cumparat aceasta vila cu 30 de camere, situata pe malurile lacului Como, in 2012, pentru 21 de milioane de euro. Ea fusese inainte proprietatea prietenului si colaboratorului sau, fostul senator Marcello Dell'Utri. Are un parc de 3.000 de metri patrati, terenuri de tenis si vecini celebri, precum actorul George Clooney.

PALAZZO GRAZIOLI: resedinta romana a lui Silvio Berlusconi nu este proprietatea sa. Palatul, situat in centrul istoric al Romei, apartine unei vechi familii de nobili italieni si Il Cavaliere il inchiriaza. Aici si-a instalat un studio de televiziune pentru a-si inregistra mesajele catre public in timp ce in dormitorul sau troneaza un imens pat cu baldachin oferit de Vladimir Putin, potrivit relatarilor tinerelor femei care au frecventata locuinta.