Ministrul israelian al Economiei, Naftali Bennett, crede ca ar fi de preferat uciderea "teroristilor", atunci cand sunt prinsi, in loc sa fie bagati in inchisoare, scrie France 24. "Am ucis multi arabi, nicio problema cu asta", ar fi afirmat seful "Credintei evreiesti".

Propunerile acestuia, socante, vin in contextul in care palestinienii si arabii se aseaza la masa negocierilor. Bennett, care este seful partidului pro-colonizare "Credinta evreieasca", a afirmat luni, 29 iulie, ca uciderea arabilor nu reprezinta "nicio problema".

Schimbul de replici intre Naftali Bennett, care este si ministru al Economiei, si un consilier pentru securitate nationala, Ya'akov Amidror, a fost dezvaluit de cotidianul Yedioth Ahronoth, care precizeaza ca cei doi vorbeau despre eliberarea prizonierilor palestinieni.

In editia in limba ebraica, cotidianul prezinta schimbul de replici dintre cei doi barbati:

  • Bennett : "Cand prinzi teroristi, ii ucizi pur si simplu"
  • Amidror : "Asculta, nu e legal"
  • Bennett : "Am ucis multi arabi in viata mea - si nu e nicio problema cu asta"

Purtatorul de cuvant al lui Naftali Bennett a precizat ca acesta propunea o politica de securitate mai eficienta care consta in "eliminarea teroristilor", in loc ca acestia sa fie tinuti in inchisoare si apoi eliberati. Potrivit acesteia, arabii despre care vorbea ministrul au fost ucisi in timp ce acesta efectua serviciul militar.