Ministerul de interne a identificat, anul trecut, aproape 100 de suspecti de crime de razboi care au completat cereri de imigrare, in majoritatea cazurilor fiind vorba de persoane care locuiesc deja in Marea Britanie de cativa ani, relateaza BBC.

Suspectii provin din tari precum Afganistan, Iran, Irak, Libia, Rwanda, Serbia si Sri Lanka. Ministerul de interne a declarat ca este hotarat ca Regatul Unit sa nu devina "un refugiu pentru criminalii de razboi".

Cifrele, obtinute la solicitarea BBC, arata ca, in 15 luni, din ianuarie 2012, Ministerul a investigat circa 800 de cazuri in care indivizii erau suspecti de crime de razboi si crime impotriva umanitatii.

Ministerul de interne a facut recomandari adverse impotriva a 99 de persoane care au aplicat pentru cetatenie britanica, azil sau drept de sedere. Alti 16 suspecti au aplicat pentru a veni in Marea Britanie.

Dintre cei 99, trei au fost deportati anul trecut, pentru 20 a fost refuzat azilul iar pentru alti 46 cererea de cetatenie. In mai 2013, cinci rwandezi au fost arestati pentru ca ar fi fost implicati in genocidul din 1994. O parte dintre ei traiau de peste 10 ani in Marea Britanie, unul dintre ei lucrand ca angajat la o casa de batrani.