Echipe de salvare britanice si franceze cauta un avion usor care s-a prabusit in Canalul Manecii, anunta Mediafax. La bordul avionului, inregistrat in Statele Unite, s-ar fi aflat o persoana. Aeronava s-ar fi prabusit la o distanta de aproximativ 24 de kilometri de coastele capului Dungeness, in Kent (sud-estul Angliei), la ora locala 14:30 (16:30, ora Romaniei).

Nava de salvare The Dungeness RNLI si un elicopter francez sunt implicate in operatiunea de cautare si salvare.

Agentia britanica Maritima si pentru Paza de Coasta (MCA) a anuntat ca alerta a fost lansata dupa ce avionul, care efectua un zbor de la Londra la Le Touquet, a intarziat la destinatie.

Incidentul s-a petrecut in apele teritoriale britanice, iar cautarile sunt conduse de catre autoritatile britanice, asistate de catre cele franceze.

"In cautare este implicat un elicopter francez, care actioneaza de aproximativ doua ore", a declarat un purtator de cuvant MCA. "Acesta va trebui sa se intoarca in curand si va fi inlocuit de un elicopter de cautare si salvare de la baza (aeriana) Wattisham, in Suffolk", a precizat el.

"O nava de salvare Dungeness este in drum (spre locul incidentului) si credem ca o nava de salvare de la Calais este, de asemenea, implicata (in cautari). Cautarile vor continua pana la gasirea pilotului", a declarat aceeasi sursa, adaugand ca operatiunile beneficiaza in continuare de sase ore de lumina naturala.