Presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a catalogat drept "scandaloasa" numirea in functie a unui consilier al primului-ministru Plamen Oresarski, potrivit mediafax.

Biroul de presa al Guvernului de la Sofia a anuntat luni numirea lui Boian Ciukov, in varsta de 60 de ani, in functia de consilier al primului-ministru responsabil de afaceri diplomatice si securitate.

"Daca este sa vorbim de numiri scandaloase, dupa cea a lui Delian Peevski in functia de director al Agentiei pentru siguranta nationala (DANS), nu imi voi ascunde marea preocupare in legatura cu numirea lui Boian Ciukov in functia de sef al Consiliului pentru securitate", a declarat Rosen Plevneliev.

Numirea in iunie, la conducerea DANS, a unui magnat controversat - Delian Peevski - a starnit un val de proteste in Bulgaria.

Boian Ciukov a fost, in perioada 2008 - 2009, secretar general al Consiliului guvernamental pentru Securitatea nationala, in timpul mandatului fostului guvern de centru-stanga condus de socialistul Serghei Stanisev.

"Domnul Ciukov a facut numeroase declaratii in favoarea Uniunii Eurasiatice a presedintelui rus Vladimir Putin", a insistat Plevneliev.