Un parlamentar rus a declarat marti ca fostul consultant american al NSA, Edward Snowden, care este cautat de Statele Unite pentru spionaj, a acceptat oferta de azil facuta de presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, informeaza Reuters, insa postarea pare sa fi fost stearsa de pe contul de Twitter al lui Pushkov la scurt timp dupa publicare.

"Snowden a acceptat oferta lui Maduro de azil politic", a scris pe Twitter Alexei Pushkov, presedintele comisiei de afaceri internationale din camera inferioara a Parlamentului rus.

Postarea a fost stearsa de pe contul de Twitter al politicianului rus la scurt timp dupa publicare, arata Reuters, precizand ca Pushkov nu a putut fi contactat. Intrebat in legatura cu informatia ca Snowden a acceptat azilul politic in Venezuela, un oficial din Ministerul de Externe rus a refuzat sa comenteze.

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a anuntat vineri ca a oferit "azil umanitar" americanului Edward Snowden, cautat de SUA pentru spionaj. Si presedintele Republicii Nicaragua, Daniel Ortega, a afirmat vineri ca este dispus sa ii acorde azil politic fostului consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) Edward Snowden "daca circumstantele permit" acest lucru. Sambata li s-a alaturat presedintele bolivian, Evo Morales, care a afirmat ca este dispus sa ii acorde azil lui Snowden, daca acesta il va cere.

Site-ul de dezvaluiri WikiLeaks a anuntat vineri ca Edward Snowden a depus cereri de azil in sase noi tari, in contextul in care eforturile sale de a gasi refugiu fata de autoritatile americane s-au dovedit zadarnice pana in prezent.

WikiLeaks a afirmat intr-un mesaj postat pe Twitter ca nu va preciza care sunt cele sase tari, "din cauza tentativelor de interferenta din partea SUA.