Comisia Europeana "nu dicteaza" Frantei ce are de facut, a reactionat presedintele Francois Hollande, dupa ce executivul european a cerut Parisului sa demareze reforme structurale in acest an, relateaza AFP.

"Comisia nu ne dicteaza ce avem de facut. Ea a spus simplu ca Franta trebuie sa-si restabileasa conturile publice", a spus seful statului, in marja unei depasari la Rodez.

"In ceea ce priveste reformele structurale, in special reforma pensiilor, noi si doar noi spunem care este calea buna pentru atingerea acestui obiectiv", a subliniat presedintele, adoptand un ton neobisnuit de ferm in privinta Bruxellesului.

Comisia Europeana a cerut miercuri Frantei sa faca reforme, in special in ceea ce priveste pensionarea si piata muncii, in schimbul prelungirii cu doi ani a intervalului de timp pentru reducerea deficitului sub pragul de 3%.

Francois Hollande a subliniat ca "deja a facut" propuneri de reformare a sistemului de pensii si ca acest lucru va fi realizat in virtutea "dreptatii, a responsabilitatii".

Cu putin timp inainte, premierul francez Jean-Marc Ayrault declarase: "Daca ma gandesc la reforma pensiilor, nu este pentru ca mi-o cere Bruxellesul, ci pentr ca stim ca este necesar sa salvam sistemul nostru".