Un militar francez a fost atacat sambata cu un cutit in districtul de afaceri La Defense, din Paris. Atacatorul nu a fost prins de autoritati, au declarat surse din politie pentru AFP. Militarul a fost ranit insa viata sa nu este in pericol.

Militarul, imbracta in uniforma, a fost lovit cu un cutit in zona gatului, sambata dupa-amiaza, in timp ce patrula in districtul de afaceri La Defence, intr-un punct de tranzit intre zona de acces la transportul public si zona magazinelor.

Potrivit surselor, militarul a fost ranit insa viata sa nu este in pericol. Acestea nu au dat insa detalii despre atacator ori despre morivele lui.

Amintim ca un soldat britanic, Lee Rigby, a fost ucis miercuri, pe o strada din Londra, de doi barbati, presupusi islamisti.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat sambata ca, in acest stadiu nu s-a stabilit nicio legatura intre atacul asupra militarului francez si uciderea soldatului britanic insa ca "trebuie avute in vedere toate ipotezele".

"Nu cunoastem deocamdata conditiile si circumstantele exacte ale agresiunii, nici macar cine este agresorul, insa trebuie sa avem in vedere toate ipotezele si sa nu neglijam niciuna" a declarat Hollande, de la Addis -Abeba (Etiopia), unde ia parte la manifestarile organizate cu ocazia aniversarii de 50 de ani a Organizatiei pentru unitatea africana.