Politia din Boston a arestat alti trei suspecti in cadrul anchetei referitoare la atentatul cu bomba de la maratonul din Boston de luna trecuta, a anuntat politia pe contul sau de Twitter oficial, potrivit Reuters. Acestia sunt acuzati de obstructionarea justitiei, pentru ca aruncat un computer si un rucsac al lui Djokhar Tarnaev, principalul suspect in acest caz.

Doi dintre acestia sunt cetateni din Kazahstan si au mai fost retinuti de oficiali din imigratie, fiind suspecti ca au incalcat termenii vizei. Acestia sunt acuzati ca au aruncat pe geam, din camera de camin a lui Djokhar de la Dartmouth, rucsacul acestuia, dupa ce a fost identificat, la trei zile dupa atacul din 15 aprilie.

Cel de-al treilea este un cetatean american si este acuzat de fals in declaratii. Toti trei sunt studenti.

Djokhar Tarnaev, in varsta de 19 ani, se afla in prezent in arest intr-un spital penitenciar, fiind acuzat oficial de crime pentru care are putea primi pedeapsa cu moartea. Fratele sau mai mare, Tamerlan, 26 de ani, a fost ucis in schimbul de focuri cu politia la trei zile dupa atacul cu bomba de la maratonul din Boston, in care si-au pierdut viata trei oameni si au fost raniti 264.

Trupul lui Tamerlan nu a fost revendicat de nimeni. "Inca nu am fost contactati de familie", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Parintii celor doi au declarat, in interviuri acordate in Caucazul de Nord, ca nu cred ca fiii lor au fost responsabili pentru atentat.