Un cargobot ce naviga sub pavilion Cook Islands s-a scufundat luni dimineata in sud-vestul coastelor Greciei, dupa ce s-a ciocnit o alta nava-cargo, iar 10 dintre membrii echipajului sunt dati disparuti, a anuntat Garda de Coasta greaca, potrivit Reuters.

Un oficial al Garzii de Coasta a declarat ca nava din Cook Islands, numita Pirireis, a intrat in coliziune cu cargoul ConSouth, inregistrat in Antigua-Barbuda, la circa 75 de mile maritime de insula greaca Sapienza.

Nava ConSouth nu a fost grav avariata, iar toti cei 16 membri ai echipajului sunt in siguranta, a precizat oficialul grec.

UPDATE: Doi marinari au fost gasiti inecati, opt sunt in continuare cautati

"La bordul Pirireis erau 17 persoane. Nava ConSouth a recuperat doua cadavre, iar opt persoane sunt in continuare disparute", a declarat un oficial al Garzii de Coasta.

Potrivit acestuia, cinci vase care navigau in zona, precum si un avion si un elicopter al Garzii de Coasta, efectueaza operatiunea de cautare si salvare.

Nava Pirireis, detinuta de firma turca Emiroglu, transporta ingrasaminte din Algeria in Ucraina. Echipajul sau era format din 17 marinari, toti sirieni, iar sapte dintre acestia au reusit sa se indeparteze de epava, fiind salvati de ConSouth.