Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, la originea unei controversate reforme a ajutoarelor sociale, este criticat vineri de presa din Regat, dupa ce masina sa a parcat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, scrie AFP.

Artizan nepopular al masurilor de austeritate draconice implementate de guvern, ministrul a coborat din masina sa oficiala pentru a-si cumpara ceva de mancare la un fast food, in timp ce soferul sau il astepta cu masina parcata pe locul destinat persoanelor cu handicap.

Suficient pentru ca tabloidul Daily Mirror sa deschida cu aceasta poveste, insotita de o fotografie a Land Rover-ului sau de "50.000 de lire", sub titlul "Abject".

Chiar daca Osborne a anuntat prin intermediul conservatorilor ca "nu scuza catusi de putin" faptul ca soferul sau a parcat pe acest loc, criticile se multiplica.

Cu atat mai mult cu cat acesta tocmai prezentase marti o reforma a sistemului ajutoarelor sociale, denuntata de Biserica, de ONG-uri si de opozitia laburista si a suscitat critici aprinse dupa ce a facut o paralela, joi, intre cazul lui Mick Philpott, tata a 18 copii condamnat la inchisoare pe viata pentru un incendiu in care si-au pierdut viata sase dintre copiii sai, si reforma sa.

"Este ca guvernul, societatea, contribuabilii sa intrebe de ce subventionam astfel de stiluri de viata", a spus Osborne, imediat dupa condamnarea acestuia. "Acest lucru trebuie rezolvat".

Simbol al elitei sociale conservatoare, Osborne a avut parte de o avalansa de critici si in octombrie anul trecut, dupa ce s-a asezat la clasa I intr-un tren, desi avea bilet la clasa a II-a. A fost obligat atunci sa plateasca un supliment de pret.