Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat in urma unor dureri de stomac, dar viata sa nu este pusa in pericol, a anuntat luni seara o sursa din cadrul spitalului din Ramallah, Cisiordania. Salam Fayyad "sufera de o infectie benigna la stomac si este tratat cu antibiotice", a declarat pentru AFP un medic de la spitalul general din Ramallah, unde este internat premierul, potrivit Mediafax.

Fayyad, in varsta de 61 de ani, ar putea sa ramana o noapte in spital pentru a se odihni si a fi supravegheat de medici, a precizat sursa citata.

Premierul palestinian, un fumator impatimit, a fost victima unei crize cardiace in timpul unei vizite private in Statele Unite in mai 2011, dar si-a revenit rapid.

Fost functionar al FMI, Fayyad este un economist respectat de comunitatea internationala pentru ca a epurat finantele Autoritatii Palestiniene si a ameliorat securitatea in Cisiordania.

El conduce Guvernul Autoritatii Palestiniene din iunie 2007, dupa preluarea controlului asupra Fasiei Gaza de catre islamistii din Hamas.

Zvonurile s-au multiplicat in ultimele zile la Ramallah in legatura cu o eventuala plecare a lui Salam Fayyad din aceasta functie in urma divergentelor cu liderii miscarii nationaliste Fatah a presedintelui Mahmoud Abbas.

Confruntata cu dificultati bugetare cronice, Autoritatea Palestiniana traverseaza una dintre cele mai grave crize financiare de la infiintarea sa, in 1994.