​Armata Coreei de Sud a anuntat ca va raspunde cu un atac la adresa Coreei de Nord si ca va avea ca tinta conducerea, daca Phenianul decide sa atace, asa cum a anuntat, in urma exercitiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, pe care le considera "ostile", relateaza Reuters.

Intr-o aparitie rara la televiziunea de stat marti, unul dintre generalii de top de la Phenian a declarat ca tara sa a rupt armistitiul cu Washington si a amenintat cu actiune militara impotriva SUA si Coreea de Sud, daca antrenamentele comune incepute pe 1 martie vor continua.

Tensiunile intre cele doua tari s-au acutizat dupa ce Nordul a lansat o racheta de raza lunga in decembrie si a efectuat un al treilea test nuclear pe 12 februarie. Acesta din urma a provocat ONU sa impuna si mai multe sanctiuni asupra Phenianului, ce vor fi anuntate oficial joi, dupa ce SUA si China - principalul aliat al tarii conduse de tanarul Kim Jong-un - au cazut de acord sa pedepseasca Phenianul.

Nordul face frecvent astfel de amenintari, fara a desfasura insa un atac. In 2010 insa a scufundat o nava sud-coreeana, omorand astfel 46 de marinari, si in acelasi an a bombardat o insula sud-coreeana si a provocat decese in randul civililor.