Fostul presedinte FMI Dominique Strauss-Kahn i-ar fi dat 1,5 milioane de dolari lui Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat de viol, in baza termenilor acordului la care au ajuns in decembrie cele doua parti, potrivit Journal du Dimanche, citat de AFP.

Acordul financiar, cu termeni confidentiali, a fost anuntat pe 10 decembrie de judecatorul Douglas McKeon la tribunalul din Bronx, punandu-se capat unei saga judiciare. Saptamanlul francez mentioneaza "o despagubire de un milion si jumatate de dolari, suma confirmata de anturajul lui DSK".

Camerista din Guineea "a primit in realitate un cec cu putin peste un milion de dolari, 30 la suta din valoarea cecului de la DSK fiind platita avocatilor sai, Thompson si Wigdor", precizeaza JDD. "La aceasta suma se adauga indemnizatiile pe care ea le-a primit de la New York Post, tabloid din grupul lui Murdoch", precizeaza cotidianul. Nafissatou Diallo a dat in judecata in civil cotidianul american, dupa ce acesta a tratat-o drept prostituata.

Cu acest acord, DSK a scapat definitiv de afacerea Diallo, la 19 luni dupa scandalul planetar care l-a constrans sa demisioneze din FMI si a pus capat ambitiilor prezidentiale ale acestuia in Franta. El nu va mai trebui niciodata sa explice ce s-a intamplat la 14 mai 2011 in camera sa de la hotelul Sofitel din New York.