Curtea suprema a Pakistanului a ordonat marti arestarea premierului Raja Ashraf, acuzat, alaturi de alte 15 persoane, de coruptie intr-un dosar de contracte energetice ilegale, a declarat pentru AFP un avocat guvernamental, Aamir Abbas.

Acest anunt intervine intr-o perioada de vii tensiuni pentru putere, in conditiile in care cateva mii de persoane protesteaza de luni seara in centrul capitalei Islamabad, la chemarea unui influent lider religios, impotriva "incompetentei" si a "coruptiei" autoritatilor.

"Presedintele Curtii supreme a ordonat arestarea tuturor persoanelor acuzate in acest dosar, indiferent de rangul lor", a declarat Abbas, avocat pentru Comitetul pakistanez anti-coruptie (NAB, organism guvernamenta), precizand ca "Raja Ashraf face parte" dintre acestea.

Apropiat al presedintelui Asif Ali Zardari, Ashraf a fost numit premier in iunie, inlocuindu-l pe Yousuf Raza Gilani, determinat sa demisioneze de Curtea suprema pentru faptul ca a refuzat sa deschida o ancheta mai veche de coruptie care il viza pe Zardari.

Fragila guvernare a lui Zardari urmeaza sa incheie in primavara mandatul sau de cinci ani, o premiera intr-o tara abonata la lovituri militare de stat. Alegerile urmeaza sa aiba loc la jumatatea lunii mai.