Presedintele venezuelean Hugo Chavez, operat in urma cu o saptamana, in Cuba, de cancer, este in stare stabila, desi sufera de o infectie respiratorie, diagnosticata luni, a anuntat marti seara Guvernul de la Caracas, relateaza AFP.

Echipa medicala a tratat imediat aceasta infectie, care "este una dintre afectiunile foarte frecvente" ale pacientilor care au fost supusi unei "operatii chirurgicale complicate", a explicat Ernesto Villegas, ministrul Comunicatiilor, citeaza Mediafax.

Hugo Chavez trebuie sa "urmeze un repaus absolut" in zilele urmatoare, la recomandarea medicilor, a precizat Villegas.

Ernesto Villegas a declarat vineri ca presedintele Chavez se recupereaza in mod "satisfacator" dupa interventia chirurgicala.

Chavez, in varsta de 58 de ani, aflat la putere din 1999, a fost supus pe 11 decembrie, la Havana, unei interventii chirurgicale care a provocat "complicatii", potrivit autoritatilor din Venezuela.

Inainte de a fi supus interventiei, a patra in decurs de 17 luni, Chavez, care urmeaza sa isi inceapa noul mandat de presedinte la 10 ianuarie (in urma realegerii sale in octombrie), a anuntat ca s-ar putea afla in "incapacitatea" de a isi asuma functiile si l-a desemnat ca inlocuitor pe vicepresedintele Nicolas Maduro.

Duminica, ministrul venezuelean al Stiintei si Tehnologiei Jorge Arreaza a oferit asigurari, la Havana, ca presedintele si-a reluat activitatea de conducator in timpul sejurului in Cuba.