Adam Lanza din Newtown, statul american Connecticut, a fost un copil crescut in suburbii si ai carui parinti erau divortati, dar care la varsta de 20 de ani locuia in continuare cu mama sa, scrie Mediafax. El a inceput prin a-si impusca in fata mama, pe nume Nancy, dupa care s-a indreptat cu masina spre scoala primara Sandy Hook din apropiere, inarmat cu doua pistoale si o pusca semiautomata. Acolo, inainte de a se sinucide, el a impuscat mortal 20 de copii si sase adulti. Nancy Lanza a fost gasita moarta in propria casa.

Adam Lanza, in urma cu 7 aniFoto: Captura YouTube

Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tanar cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigida. Adam "nu relationa cu ceilalti copii", a declarat Barbara Frey, adaugand ca acesta era "putin diferit ... genul reprimat", relateaza ABC News.

O ruda a declarat pentru ABC News ca "in mod evident ceva era in neregula cu" Adam.

Autoritatile statele si federale cred ca mama acestuia ar fi lucrat la un moment dat la scoala unde Adam a comis atacul, dar nu ca profesoara, ci, potrivit rudelor, probabil ca voluntar.

Nancy si sotul ei, Peter, tatal lui Adam, au divortat in 2009. Cand au depus actele de divort, in 2008, un judecator a decis ca ei sa participe la "un program educational de parenting".

Peter Lanza, chemat la New Jersey pentru a discuta cu politia si FBI, este vicepresedinte la GE Capital si a fost partener la gigantul de audit Ernst & Young.

Fratele mai mare al lui Adam, Ryan Lanza, in varsta de 24 de ani, a lucrat la Ernst & Young timp de patru ani, aparent urmand cariera tatalui sau. Si el a fost intervievat de FBI. Nici tatal, nici fratele nu sunt suspectati in acest caz.

Initial, politia l-a identificat pe Ryan ca fiind criminalul. El a trimis insa o serie de mesaje pe Facebook in care afirma ca nu este el si ca in ziua respectiva era la serviciu. Inregistrarile video si cartela de acces de la Ernst & Young ii confirma declaratiile.

Doua surse federale au declarat pentru ABC News ca la locul crimei au fost gasite documente de identitate apartinandu-i lui Ryan Lanza. Ei sustin ca aceasta a determinat confuzia. Nici Adam, nici Ryan nu au antecedente penale.

FBI a interogat numeroase rude ale familiei Lanza in New Jersey, Connecticut, Massachusetts, precum si numerosi prieteni, in efortul de a realiza un portret cat mai adecvat al ucigasului si pentru a gasi o explicatie pentru aceasta tragedie.

Ar fi suferit de o forma de autism

Fratele mai mare al lui Adam, Ryan Lanza, le-a declarat anchetatorilor ca acesta suferea de o forma de autism, a afirmat un oficial american, sub acoperirea anonimatului, relateaza CNN.

Potrivit ABC News, Ryan le-ar fi spus autoritatilor ca Adam era autist sau avea o "tulburare de personalitate".

O sursa din cadrul serviciilor de securitate a declarat pentru Fox News ca Adam Lanza a avut un "trecut cu probleme" si o "adolescenta tulburata", potrivit The Daily Beast.

Alex Israel, o fosta colega de clasa a lui Lanza l-a descris ca fiind "tacut" si "rezervat", potrivit CNN. "Puteai sa zici ca este un geniu", a declarat ea pentru CNN, adaugand insa ca nu a mai vorbit cu el din gimnaziu. "Era foarte tacut, era inchis in el", a adaugat ea.